U Mostaru osnovana nova navijačka grupa

Rijetki su gradovi u BiH i regiji koji imaju više od dvije navijačke skupine, a da navijaju za nogometne klubove.

Naime, član Županijske lige HNŽ, NK Cim, dobio je navijačku grupu pod nazivom Cimljani 2023.

Novoosnovani Cimljani su na nekoliko posljednjih utakmica bodrili svoje ljubimce, a tako je bilo i protiv NK Neretve proteklog vikenda u sklopu 17. kola, javlja SportSport.ba.

Malobrojni, ali glasni Cimljani su zapalili i nekoliko baljki, međutim njihovi igrači nisu uspjeli odnijeti puni plijen jer je utakmica završena sa 1:1.

Nova navijačka grupa u Mostaru već nekoliko tjedana bodri svoj klub, a ranije su viđeni i tijekom utakmice protiv NK Mostara.

Inače, Cim se nalazi na samom dnu Županijske lige HNŽ sa skromnih devet bodova iz 17 utakmica.

Prije šest godina se natjecao u Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, ali je nakon dvije sezone u tom rangu odustao iz natjecanja zbog financijskih problema.

Ipak, odlično se radi u omladinskim kategorijama ovog kluba, pa su tako pioniri NK Cim vodeći u drugoj ligi HNK sa 41 bodom te gol-razlikom 53:8.

Za niželigaše u BiH nije uopće strana pojava da imaju svoje navijačke skupine koje obično ne broje veliki broj članova, ali su prisutni na svakom susretu.

Za klubove iz nižih kategorija je inače svojstveno da nogomet igraju rekreativno te iz ljubavi pa se i formiranje navijačkih skupina vrlo često može protumačiti razonodom za vikend, posebno za mlađe naraštaje.

(www.jabuka.tv | Foto: NK Cim)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.