U Mostaru održana biciklijada Djedova Božićnjaka

Povodom božićnih blagdana i novogodišnjih praznika u Mostaru je  sedmu godinu zaredom održana Biciklijada Djedova Božićnjaka.

Tradicionalna prosinačka manifestacija održana je u organizaciji  „Biciklističkog kluba Mostar“ i Udruge za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“ donoseći blagdansko ozračje na mostarske ulice, prenosi Pogled.ba.

Sve generaciji biciklista s obilježjima Djedova Božićnjaka na biciklima su krenuli iz Zimskog grada Winterville gdje je vožnja i završena, nakon što su veseli likovi podijelili slatkiše i prigodne darove najmlađim građanima koje su zatekli na ulicama grada.

Jedan od organizatora Mario Marić ističe da je cilj ove manifestacije obogatiti blagdanske sadržaje kojima se podjednako raduju sve generacije.

Ova manifestacija je postala tradicija i svake godine je sve veći broj sudionika, kaže Marić.

Posebno je iskazao radost što se na biciklijadi pridružuju sve mlađi članovi kao što je Karlo Knezović koji je ove godine jedan od najmlađih sudionika.

Ovdje sam zbog vožnje bicikla, kaže jedan od najmlađih  Djedova Božićnjaka u Mostaru.

Radost zbog sudjelovanja nije skrivala ni Nika Drežnjak kao ni činjenicu da je upravo ona jedna od najmlađih članica na manifestaciji, koja je došla sa svojom majkom Ivanom.

Odlučila sam se da sudjelujem u ovoj biciklijadi  zato što volim voziti bicikl, ističe vesela članica blagdanske biciklijade.

Veseli biciklisti mameći poglede i osmijehe brojnih građana prodefilirali su Zimskog grada Winterville, Lenjinovom šetnicom do Španjolskog trga. Potom su  vozili ulicom Hrvatskih branitelja, preko Lučkog mosta, Ulicom Maršala Tita, Carinskim mostom, do Hotela Ero. Nastavili su ulicom Ante Starčevića (Centar 2), vrh Avenije, ulicom Kralja Tomislava do Spajalice. Potom su  nastavili od Spajalice ulicom Kralja Petra Krešimira 4 do Zimskog grada Winterville gdje su nastavili druženje s građanima uz tradicionalno kuhano vino, sokiće i slatkiše te fotografiranje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.