U Mostaru oblježena 25. godišnjica ubojstva Joze Leutara

U povodu 25. godišnjice ubojstva Joze Leutara, zamjenika federalnog ministra unutarnjih poslova, u četvrtak su položeni vijenci i upaljenje svijeće na njegovu grobu na mostarskom katoličkom groblju ”Masline”.

Vijence je, zajedno s članovima obitelji Leutar, položilo visoko izaslanstvo Vlade i Skupštine HNŽ-a, predvođeno predsjednicom Vlade Marijom Buhač i predsjedateljem Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenikom predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislavom Martinovićem, te izaslanstva drugih županija i institucija.

Podsjećamo, Leutar je ubijen u atentatu, bombom koja je postavljena u njegov službeni automobil, koji je nad njim izvršen 16. ožujka 1999. godine u Sarajevu. Nitko nije odgovarao, kako u svojstvu nalogodavaca, tako niti u svojstvu izvršitelja toga zločina na visokoga federalnog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova. Jozo Leutar preminuo je 28. ožujka 1999. od posljedica teškoga ranjavanja u atentatu, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Također, istog dana, ali u odvojenom protokolu, izaslanstva Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova su položila vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutarnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na groblju Masline.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Koliko je se hrvatske krvi slilo na tlu svetom, na tlu Hrvatskomu. Pokoj ti vijecni, nisi uzaludno izgubio zivot, dok Hrvata ima, koji te nece zaboraviti i sve nase zrtve od bebe do nasih baka i didova. 🇭🇷❤️ 🇭🇷

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.