U Mostaru napadnut Husein Oručević, aktivist i novinar

Aktivist Mreže NVO i novinar Husein Oručević napadnut je u utorak u 9:30 sati na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru.

Oručevića su, kako je rekao Dnevnom avazu, dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u Golfu crvene boje verbalno napale dok je prolazio, upućujući mu razne prijetnje i pogrdne riječi.

Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen, ispričao je Oručević za Avaz.

Nakon toga, on je ovaj napad prijavio u Policijsku upravu Mostar, što je ovim novinama i potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. Oručević je, zajedno s drugim predstavnicima Mreže, podsjetimo, javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda, a nedugo nakon toga uslijedila je blokada deponije Uborak.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.