U Mostaru do sada uklonjena 282 bespravna objekta, srušit će ih još na desetke

Gradska uprava Mostara, putem svojih nadležnih službi i u petak je nastavila s aktivnosti uklanjanja bespravnih objekata u Splitskoj ulici.

Realizacijom Plana uklanjanja bespravnih objekata na području grada do sada su uklonjena 282 objekta u naseljima Bijeli Brijeg, Balinovac, Bišće Polje, Rodoč, Sjeverni logor, Zalik, Zgoni te užem središtu grada.

Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove.

Predviđenim dinamičkim planom skoro je predviđeno uklanjanje još 30 bespravnih objekata, a od čega je ovaj tjedan uklonjeno njih šest, priopćeno je iz Službe za građevinske propise Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)9 komentara

  • Ovo uklanjat?
    Vi u Mostaru niste dobri nikako. Odite u Široki ispod hotela pa vidite budžake. Ciganija. Ali naši i sad prave nanovo te vrle objekte.Eno, tamo kod kružnog i pekarne . Koji smo mi krelci u pm.

  • Kara ce doci predgradje Mostara na red.Napravili kuce na putu,ne mogu se auta mimoici.Korupcija na nivou.Opcinari uzimaju lovu i daju dozvole za bespravnu izgradnju.Sramota.Delozirate jadnu sirotinju,djecu od pokojnih branitelja.A opcinari imaju po nekoliko stanova,kuca,nekretnina po Hr.A naravno izgovor im je naslijedili od roditelja.Prvo treba reviziju napraviti od opcinara koji su delozirali ljude iz stanova pa te stanove uzimali sebi.

  • Ja se mogu samo zahvaliti Ljubici Bosnjak iz Pologa,koja mi je pomogla da legalizujem objekat.Jesam debelo platio al mi je pomogla.Neka nasih ljudi.Ljube pozdrav.

  • Sto ste ljubomorni sto se gradi,nek ljudi grade,moj vam je savjet obratite se gos.Ljubici Bosnjak,sada ima svoj odvjetnicki ured,a 35god.je radila u opcini.Zena ima veze i sve zavrsava,naravno cijena je visoka ali boze moj sto ce vam se rusiti.

  • Nismo mi opcinari svi lopovi.Mi smo odahnuli kad je doticna otisla u mirovinu.To je bilo zlo od zene,samo joj je bila lova vazna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.