U mostarskom proračunu nema novca za zbrinjavanje pasa lutalica

U ovogodišnjem mostarskom gradskom proračunu nisu predviđena sredstva za zbrinjavanje pasa lutalica sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, navodi se u odgovoru Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara dostavljenom Federalnoj novinskoj agenciji.

Prošloga tjedna mostarskoj redakciji Fene obratili su se roditelji učenika Osnovne škole Marina Držića na Buni, koji su izrazili svoju zabrinutosti zbog sve većeg broja pasa lutalica u blizini škole. Kako su roditelji naveli, u kratkom vremenskom razdoblju zabilježena su i tri napada pasa na ljude.

U odgovoru Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostar, dostavljenom u utorak Feni, navodi se kako u ovogodišnjem proračunu nema novaca za zbrinjavanje pasa lutalica, međutim najavljuje se da će Grad Mostar i Centar za zaštitu životinja “Animal Care Center” Mostar u dogledno vrijeme sklopiti sporazum o provođenju akcije sterilizacije/kastracije vlasničkih pasa i pasa lutalica na području Grada Mostara i cijele Hercegovačko-neretvanske županije.

U odgovoru Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara dodaje se kako se građani toj službi mogu obratiti za obavljanje kafilerijskih usluga koje podrazumijevaju “poslove stalnog i sigurnog uklanjanja leševa životinja,određenih nejestivih nusproizvoda klanja, konfiskata, valioničkog otpada s javnih površina”.

(Fena) 

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.