U mostarskom parku Zrinjevac od čuvara ostao samo Bruce Lee

Ako uskoro ne dođe do uvođenja videnadzora odnosno eventualnog produženja ugovora sa zaštitarskom tvrtkom mostarskom parku Zrinjevac u skorije vrijeme totalna devastacija.

U travnju 2007. godine došlo je do uređenja i obnove mostarskog parka Zrinjevac na radost mnogih građana koji je do tada bio skroz uništen i zapušten, piše Dnevni list.

Bio moderan i lijep

Uskoro nakon obnove, Mostar dobiva jedan moderan i lijep park u centru gradu kojem su se najviše obradovali najmlađi Mostarci.

Radi očuvanja parka od devastacije, grad Mostar potpisuje ugovor s jednom zaštitarskom tvrtkom za usluge 24-satne fizičke zaštite parka u iznosu od 69.000 KM na godišnjem nivou.

Prije četiri mjeseca istekao je ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke koji nije produžen, a razlog neproduženja ugovora je nova vrsta zaštite parka, odnosno uvođenje videonadzora. Međutim, video nadzor, iako najavljen još uvijek nije uveden.

Danas o parku brinu samo dva komunalna radnika, jer su trojica u međuvremenu otišla u u mirovinu, a nitko nije došao na njihovo mjesto.

U parku Zrinjevac vandali uništavaju klupe, košare za smeće, igračke…

Šetajući parkom može se primjetiti polomljena rasvjeta, klupe, dječije igračke… Čak i kante za otpatke su se našli na meti vandala.

Psi u parku

Također, primjećeno je da nesavjesni građani u park izvode i svoje pse unatoč zabrani koja je vidno istaknuta. Ako uskoro ne dođe do uvođenja videnadzora odnosno eventualnog produženja ugovora sa zaštitarskom tvrtkom ovom parku u skorije vrijeme totalna devastacija.

Igralište za djecu u sve lošijem stanju

Do tada ga jedino pod budnim okom čuva Bruce Lee. Nadati se je da će Grad Mostar uskoro naći način kako zaštiti ovaj najljepši i najveći mostarski park od daljnje devastacije.

Bruce Lee – jedini “pravi čuvar” parka

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.