U Međugorju očekuju milijun noćenja

Turistički djelatnici u Međugorju izrazili su zadovoljstvo zbog dolaska većeg broja hodočasnika za Cvjetnicu i Veliki tjedan što daje optimizam da bi ove godine mogli ostvariti polovicu, odnosno milijun noćenja u odnosu na predpandemijsko vrijeme.

Oko 1.500 hodočasnika iz Hrvatske provelo je potkraj prošloga tjedna i Cvjetnicu u svjetski poznatom hodočasničkom mjestu Međugorju, a među brojnijim skupinama su bili vjernici iz Poljske, Austrije, Italije i Irske.

Možemo očekivati povratak hodočašća u Međugorje. Naznake su da će taj broj biti dosegnut s 50 posto od predpandemijskog makar kada se ima na umu booking i rezervacije, rekao je za Hinu predsjednik Udruge turizma i hotelijerstva u Međugorju Davor Ljubić.

Pojasnio je kako to podrazumijeva da bi ove godine u Međugorju moglo biti oko milijun noćenja. Ljubić je naveo kako je Veliki tjedan razmjerno dobro popunjen u Međugorju. Posebno važnim smatra što popuštaju epidemiološke mjere, te što je povećan broj zračnih linija s Mostarom.

Najviše raduje broj charter letova prema Mostaru. Ova godina će biti godina povratka ukoliko se ne dogode nove nepredviđene stvari, dodao je.

 

Davor Ljubić

Uz hrvatske hodočasnike, ove godine očekuje se dolazak velikog broja vjernika iz Poljske, Italije, Irske, ali i Sjedinjenih Američkih Država. Po njegovim riječima velikom povratku američkih hodočasnika najviše je pridonijelo otvaranje zračnoga mosta Hrvatske i New Yorka.

Nije isključeno da ove godine budemo imali rekordan broj hodočasnika iz SAD-a prema Međugorju u zadnjih 20-tak godina, naveo je Ljubić za Hinu.

Prema procjenama u Međugorju je 2019. ostvareno dva milijuna noćenja, te je ovo mjesto posjetilo više od milijun turista.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.