U Međugorju 70 posto bespravno izgrađenih objekata

Općinsko vijeće Čitluk dalo je rok do 13. veljače 2015. za podnošenje zahtjeva o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata na području ove općine. Najveći problem s bespravnom gradnjom, kako ističu, je u hodočasničkom mjestu Međugorje, u kojem je oko 70 posto nelegalno izgrađenih stambenih jedinica i poslovnih prostora.

Iz Općine poručuju da će vlasnicima objekata koji do tog roka ne podnesu zahtjev za legalizaciju biti ukinuta mogućnost da obavljaju bilo kakvu djelatnost.

To će u Međugorju, koje živi od vjerskog turizma, dovesti do kaosa jer će ukidanje privremenih rješenja za rad uzrokovati masovno zatvaranje brojnih objekata, među kojima su uglavnom ugostiteljski, a to će u konačnici značiti manje prihode od vjerskog turizma.

Vlasnici objekata iz Međugorja smatraju da je Općina ostavila prekratak rok te traže njegovo produženje za još jednu godinu.

“Ranije je postignut dogovor da se rok za legalizaciju može produžiti za još jednu godinu i mi ćemo tražiti da se to ispoštuje. Koliko god su ljudi krivi što su gradili bespravno, još više je kriva Općina koja nije stvorila uvjete da bi se moglo ići u proceduru građenja redovnim putem”, kaže Dragan Vasilj, predsjednik Mjesne zajednice Međugorje.

(Dnevni avaz)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.