U Masnoj Luci održan jednodnevni obiteljski susret

U organizaciji Udruge za podršku obitelji – Kairos iz Mostara, u nedjelju 24. listopada u Franjevačkoj kući molitve održan je jednodnevni obiteljski susret.

Sudjelovalo je 29 bračnih parova i 63 djece te 10 animatora iz zajednice Totus tuus koji su organizirali program za djecu.

Susret je počeo svetom misom u 10 sati u crkvi sv. Ilije zajedno s drugim vjernicima koji redovito ili prigodno dolaze na misu u Masnu Luku. Crkve je bila prepuna. Misu je predvodio fra Josip Vlašić, a koncelebrirao je i pjevanje predvodio fra Petar Krasić. Fra Bože Milić je ispovijedao prije i za vrijeme svete mise.

Potom je uslijedio odvojeni dio programa. S roditeljima je radio fra Josip, a s djecom, koja su se podijelila u grupu odraslijih i manjih, zajednica Totus tuus. Tema o kojoj je govorio fra Josip bila je: “Što je to, zapravo, ljubav i kakva je ona?” Kao temelj njegovog govora ali i rada po skupinama bio je Pavlov hvalospjev ljubavi.

Prijepodnevni dio programa završio je ručkom nakon kojeg je uslijedio i kratki predah na svježem zraku.

Fra Josip Vlašić (Foto: Kairos)

Poslijepodnevni dio programa sastojao se od zajedničke i osobne meditacije ulomka iz Poslanice Efežanima (Ef 5) kojoj je prethodio kratki uvodni nagovor. Potom su roditelji, podijeljeni u manje grupe, pripremili razmatranje tj. molitvu za određenu postaju obiteljskog Križnog puta kojeg smo onda molili šetajući prostorom oko Kuće molitve.

Sjajna atmosfera na obiteljskom druženju (Foto: Kairos)

Cijelo to vrijeme djeca su sa svojim vrijednim animatorima crtali, molili, igrali se, pravili crkve koje smo na kraju blagoslovili te su imali i druge aktivnosti. Na koncu smo se počastili kavom, odličnim planinskim čajem i kolačićima koje su nam, baš kao i odličan ručak, pripremile naše vrijedne kuharice Tereza i Jadra. Bilo je vremena i za zajedničko fotografiranje, priopćeno je.

Bogu hvala za lijepo vrijeme i dan pun života i radosti.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.