U Ljubuškom voda nije za piće, u Širokom Brijegu u pojedinim dijelovima ima zamućenja

Zbog kiše koja pada posljednjih dana došlo je do pojave mutnoće na vrelu rijeke Vrioštice, a time i na vodozahvatu vodovoda Ljubuški.

Pregledom je utvrđeno da mutnoća prelazi granicu dozvoljenu Pravilnikom, odnosno da prelazi vrijednosti dozvoljene za vodu za piće.

Sve potrebne radnje od strane vodovoda se poduzimaju, ali se radi mjera sigurnosti preporuča vodu prije upotrebe prokuhati.

Laboratorijske kontrole se vrše redovno i javnost će biti blagovremeno obaviještena o ispravnosti i mogućnosti korištenja vode za piće, istaknuli su iz JP Parkovi Ljubuški.

Pojedini građani se žale zbog mutnoće vode u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu za sada nema nema službenih informacija da je voda neispravna za piće. Iz JP Vodovod su na upit portala Jabuka.tv o ispravnosti vode za piće rekli kako je voda trenutno ispravna, i da tijekom kišnog razdoblja zna doći do zamućenja, ali oni tijekom tog razdoblja pojačaju količine klora, međutim eventualno zamućenje u pojedinim dijelovima ne dovodi u pitanje ispravnost vode na području Grada Širokog Brijega.

Zbog obilnih oborina u proteklom razdoblju u Širokom Brijegu, došlo je do zamućenja vode za piće u pojedinim dijelovima, te se kod dijela građana pojavila bojazan o kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti vode, no kako iz JP Vodovod ističu za sada razloga za brigu nema.

Kada naiđe veći kišni val, voda za piće nerijetko postaje mutna. U nekim slučajevima stručnjaci izdaju upozorenja kako ona nije pogodna za piće, ali manja zamućenja nisu relevantna. Najbolje je da sami prekontrolirate vodu svaki put kad je iz slavine nalijete u čašu.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • A ne ne u sirokom je sve u redu pa tako i voda.
  Ako operete bijelu robu s ovom vodom, cak cete dobiti oker rublje..
  Znaci 2u1.
  Pa recite gdje to ima

 • Aj sta serete pa nema grada i vodovoda da voda nije mutna poslje par dana kise..pogledajte vece gradove po bosni, pa nasa je rijeka i voda za njih mila majka.. a vi dezurni zugatori pa samo da je na sve zugat zugat i zugat. I sta valja i nevalja kod nas nevalja. LP za ove pi – cke sto se potpisuju sa anonimno i gost itd…

 • Majke mi ja se nekad pitam kako smo mi živi ikako. Pili vodu, skakali, išli u školu po kiši i snigu. Kakve li obavijesti, kakvog radia i interneta….sad oko svega frka, panika…niđe veze

 • moj ćaća ima firmu i mi pijemo kupovnu vodu..pa nemamo problema sa time…jedino na kraju miseca moramo trpit ćaću i njegovu ljutnju zato što radnicim mora dat plaću,,
  stalno govori što neidu u njemačku…
  imamo jane sa svim okusima a kad netko dođe ponudimo mu ledu..
  imamo i onog soka što pršći u oči..
  nami je lipo u nasoj čistoj Hercegovini…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.