U Ljubuškom u protekloj godini za 129 više umrlih nego rođenih – Jabuka.tv

U Ljubuškom u protekloj godini za 129 više umrlih nego rođenih

Matični ured Grada Ljubuškog u 2020. godini je u matičnu knjigu rođenih upisao 323 djece, u matičnu knjigu umrlih upisane su 452 osobe, dok je u matičnu knjigu vjenčanih upisano 91 vjenčanje.

Usporedbe radi, 2019. godine je u matičnu knjigu rođenih upisano 298 djece, u matičnu knjigu umrlih upisano je 365 osoba, dok je u matičnu knjigu vjenčanih upisano 81 vjenčanje, doznaje Bolji Ljubuški.

Može se zaključiti kako je u protekloj godini za 129 više umrlih od rođenih, a ako uspoređujemo podatke s 2019. godinom, veći je broj umrlih – za njih 87.

U 2018. godini u matičnu knjigu rođenih upisano je 280 djece, u matičnu knjigu umrlih 354 osobe, a broj vjenčanih parova bio je 110.

U 2017. godini je, pak, u matičnu knjigu rođenih upisano 317 djece, umrle su 362 osobe, dok je broj vjenčanih parova bio 112.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Na žalost, za očekivati je porast broja umrlih, jer na red za umiranje dolaze jako brojne generacije koje su rođene poslije 2. svjetskog rata tako da, ako se misli održati neka nula ili porast, više neće biti dovoljno ni troje djece prosječno po ženi nego četvero.
    Gledajući općine u Hercegovini, Ljubuški, barem po ovom pitanju, jako loše stoji, a ni Grude, ni Stolac, ni Tomislavgrad nisu bolji…svijetli primjeri su Posušje, Neum…
    Crkva mora pomoći mladim obiteljima u rješavanju osnovnih pitanja (prije svega stambeno), primjerice beskamatnim pozajmicama za kupnju zemljišta i građ. materijala i sl.

  • Sve nas je manje i manje. Svaki dan iz Hercegovine odseli bar jedna mlada obitelj. Ljudi ne vide perspektivu ni viziju. Vlast nije sposobna da im osigura osnovnu egzistenciju a da ne govorimo o nekom prosperitetu. Nepotizam i kriminal u svakoj životnoj pori. Crkva sramotno šuti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.