U Ljubuškom predstavljen film o Josipu Šimuniću

U svadbenom salonu Ohio u Ljubuškom predstavljen je dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca, “Moja voljena Hrvatska”.

Na predstavljanju bili su redatelj Jakov Sedlar, glavni junak filma Josip Šimunić, predsjednik Kluba navijača ”Uvijek vjerni” Ilija Perković, promotor taekwondo sporta Miroslav Brežan i koordinator predstavljanja filma Ivan Šunjić. Bio je to topao i srdačan susret Ljubušaka s omiljenim nogometašem i domoljubom, koji je iskrenim srcem i velikim žarom branio boje hrvatske reprezentacije, te poznatim i renomiranim hrvatskim redateljem.

Prije prikazivanja filma gosti su se nakratko obratili posjetiteljima, pozdravili ih i izrazili zadovoljstvo što su imali prigodu posjetiti Ljubuški. Redatelj Sedlar je zamolio nazočne da kupe DVD njegova filma, posebice stoga što će prihod ići za nabavu uređaja za potrebe Klinike za ginekologiju i porodništvo u SKB-u Mostar, prenosi Večernji list.

Potom je prikazan film, topla ljudska priča, koja počinje prekrasnim scenama i uzvišenom atmosferom ispunjenom domoljubljem na utakmicama hrvatske reprezentacije. Na početku govore Šimunićevi suigrači Olić, Modrić, Rakitić, Kranjčar i drugi, što i kako se osjećaju kad izlaze na teren, kad se svira hrvatska himna, a ubrzo se objašnjava nes(p)retan slučaj sa Šimunićevim poklicima “Za dom spremni” nakon utakmice s Islandom u Zagrebu i okončanje njegove reprezentativne i igračke karijere.

“Ali, da je meni prije… da su mene učili da je ‘Za dom spremni’ fašistički pozdrav, ili ne znam što, ja to nikad ne bih rekao”, govori Šimunić u filmu. Slijedi prikaz njegova odrastanja u Australiji, početak i razvoj kao nogometaša, igranje u Melbourne Knightsima u Australiji, prelazak u Njemačku i nastupanje za Hamburger SV, Herthu, Hoffenheim, zatim u zagrebačkom Dinamu i posebice u hrvatskoj reprezentaciji za koju je odigrao 105 utakmica. Nakon Ljubuškog film je jučer predstavljen u Širokom Brijegu, a danas (u subotu) će predstavljanje biti upriličeno u 14 sati u Majčinu Selu u Međugorju i u 18 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.