U Ljubuškom instalirano pet agrometeoroloških stanica

U Ljubuškom je u srijedu instalirano pet agrometeoroloških stanica na pet različitih lokacija na teritoriji grada kako bi se u skladu sa agroekološkim uvjetima različitih dijelova grada mogli pratiti različiti parametri bitni za praćenje stanja i na osnovu toga donosile preporuke za agronomske aktivnosti i intervencije na poljoprivrednim površinama.

Instaliranje stanica je dio projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” koji ima za cilj uvođenje digitalizacije poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, priopćeno je u četvrtak iz Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH.

Osim meteo stanica, Grad Ljubuški je dobio IT opremu i softver Agrolife koji zajedno sa meteo stanicama čini cjelinu.

Stanice su, među ostalim, opremljene senzorima za mjerenje brzine i smjera vjetra, vlažnosti lista, količine padalina, solarne radijacije, temperature zemljišta, kao i temperature i vlažnosti zraka.

Pristup softveru i svim podacima besplatno će biti omogućen zakupcima poljoprivrednog zemljišta, ali i svim zainteresiranim poljoprivrednicima.

Projektom je planirana i obuka o korištenju softvera kako osoblja u Gradu Ljubuškom, tako i zakupaca zemljišta i svih zainteresiranih poljoprivrednika, navode iz REDAH-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.