U Livnu i Tomislavgradu razgovaralo se o projektima koji će privući povratnike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar u utorak je boravio u službenom posjetu Livnu i Tomislavgradu.

Tom prilikom se sastao sa premijerom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom, gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem, načelnikom Tomislavgrada Ivanom Buntićem i predstavnicima povratnika.

Ministar Dizdar je predstavio aktualne javne pozive koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica provodi, a pored toga su iskazane potrebe lokalnih zajednica za izgradnjom značajnih infrastrukturnih projekata kao što su izgradnja vodovoda, putne komunikacije, kao i projekata od značaja za povratničku zajednicu.

Ministarstvo će podržati projekte u povratničkim mjestima koje zajedno iskomuniciramo s lokalnim zajednicam. U Livnu i Tomislavgradu smo implementirali nekoliko projekata kroz podršku izgradnji infrastrukture, podršku vjerskim i nevladinim zajednicama.

Tijekom posjeta smo identificirali nekoliko važnih projekata koje ćemo realizirati do kraja tekuće godine. Nastojimo kroz svakodnevne obilaske identificirati i podržati projekte koji su od značaja za povratnike, istaknuo je Dizdar.

Podrška viših razina vlasti je neophodna za realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata u Srednjobosanskoj županiji.

Naravno da nam podrška Vlade Federacije Bosne i Hercegovine olakšava realizaciju projekata koji su prioritetni u lokalnim zajednicama. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržava projekte u povratničkim mjestima, nastavit ćemo sa zajedničkom implementacijom i podrškom svakom povratniku u našoj županiji, kazao je premijer Vlade SBŽ Ivan Vukadin.

(www.jabuka.tv | Foto: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.