U Kaknju svečano otvoren kontejner – Jabuka.tv

U Kaknju svečano otvoren kontejner

U Kaknju je u utorak je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj.

Kontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji”. Premda se radi o ekološkom projektu koji je za pohvalu, na društvenim mrežama vijest je ipak izazvala mnogo reakcija.

Mnogi su komentirali da je žalosno da se u BiH organiziraju ceremonije na kojima se puštaju u rad kontejneri za smeće, prenosi Avaz.

Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd, a osobito s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Cilj projekta je zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako ne bi završio na divljim odlagalištima, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene. U E-kontejner će se moći ubacivati IT oprema i oprema za telekomunikacije, električni uređaji, alati i svi drugi uređaji koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, rashladni uređaji.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.