U Imotskom kreće gradnja spomenika Mercedesu, evo kako će izgledati

Dugo očekivana izgradnja spomenika Mercedesu, kultnom prijevoznom sredstvu mnogih Imoćana, konačno kreće u realizaciju.

I to ne tek tako, kako su mnogi očekivali, jer to će Imoćani učiniti sa stilom, rekli bismo i spektakularno, piše Slobodna Dalmacija.

Idemo redom. U nedjelju, 19. svibnja, u organizaciji Oldtimer kluba Imotski otvara se ispred zgrade Grada u Imotskom izložba starih Mercedesa, o kojoj je nešto više rekao agilni predsjednik toga kluba Ivan Topić Nota.

Neće to biti bilo kakva izložba, nego izložba sa stilom. U goste nam dolaze članovi poznatog Oltimer kluba Stuttgart iz istoimenoga grada u Njemačkoj, gdje je srce Mercedesa, i dovoze četrnaest unikatnih primjeraka “merđaša”, koje će predstaviti Imoćanima kao zahvalu što smo mi desetljećima cijenili njihov najveći brend.

Osim njih, tu će se naći i tridesetak naših starih Mercedesa iz Imotske krajine.

Nakon izložbe idemo u promenadnu vožnju ulicama Imotskog na jedno, u budućnosti, kultno imotsko mjesto. Riječ je o lokaciji na kojoj ćemo simbolično početi radove na izgradnji spomenika Mercedesu, prvom takvom u ovom dijelu Europe, a mislim i šire. Makete i projekti su gotovi, lokacija je izvrsna i nemamo više što čekati, veli Topić i nastavlja:

Kultna 115-estica izniknut će u pravom imotskom kamenu u svojoj naravnoj veličini. I ne samo kao simbol Mercedesu, nego kao simbolu našeg čovjeka, koji je tvrd kao kamen i zna koji auto treba voziti.

Dakako, po našu domaćinsku, goste ćemo počastiti, kako to i priliči, domaćim specijalitetima. Smatramo da je to lijepa prezentacija našeg Imotskog i Imotske krajine, referirao je nedjeljni raspored Ivan Topić Nota.

Spomenimo da su članovi Oldtimer kluba iz Stuttgarta već imali nekoliko telefonskih i pismenih dogovora sa svojim prijateljima u Imotskom, te su se detaljno interesirali o njihovim nakanama s izgradnjom spomenika.

Kako kaže Topić, to im se učinilo nevjerojatnim, no kad su u svojem poznatom “Mercedes classic magazinu” pročitali reportažu o ljubavi Imoćana za Mercedesima, “zagrizli” su za Imotski te su odlučili i poći na tako dug put kako bi bili na povijesnome mjestu gdje će se graditi spomenik njihovu kultnom vozilu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • To je tipično i zatucano preseravanje ispranih mozgova !! Ima puno bitnijih stvari i detalja koji zavrijeđuju spomenik u Imotskom umjesto auta.. Ali hdz-isprani mozgovi ne paze na to niti im je bitno.

  4
  7
 • Sve si objasnio,grad im pust i okolica sve se iseljava…Ali što očekivati od ljudi koji biraju stranku koja im je grad pretvorila u grad slučaj,iz kojeg se iselilo toliko ljudi…U ratu je poginulo stotine Imoćana,a za uzvrat od te iste države nisu dobili ništa. .Al tako im i treba kad biraju kako biraju..I oni i Slavonija , najsiromašnije regije postali…

  5
  1
 • Drugu Komunistu Franji Tuđmanu i grb FK Partizan uz spomenik jer drug komunist jugoslaven Franjo je taj klub osnovao u beogradu.

  2
  1
 • STO NECE , KAD MOGU I IMAJU ZELJU!! TRIBALI BI I OSTALI GRADOVI U HERZEGOVINI TAKO POSTUPIT! I U NAS JE “ MERDZO” ONO NESTO! AUTO!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.