U hrvatskom selu kod Tuzle postavljena zastava islamističkoga terorističkoga pokreta – Jabuka.tv

U hrvatskom selu kod Tuzle postavljena zastava islamističkoga terorističkoga pokreta

U većinskoj hrvatskoj mjesnoj zajednici Ljubače pokraj Tuzle postavljena je zastava terorističkoga islamističkoga pokreta Kavkaskih Emirata, što je pojačalo uznemirenost tamošnjih Hrvata nakon što je na mjesnoj školi ispisan natpis terorističke skupine ISIL, objavili su mediji u subotu.

Zastava je postavljena u noći s četvrtka na petak ispred jedne napuštene privatne kuće koja se nalazi nedaleko od katoličke crkve i u središtu većinskoga hrvatskoga mjesta u Ljubačama. Na istome je mjestu prije nekoliko godina postavljena ratna zastava bošnjačke Armije BiH, zbog čega su stanovnici također prosvjedovali, ali je policija ocijenila kako ta zastava nije prijeporna.

Postavljena zastava identična je zastavi koju koristi teroristička skupina Kavkaskih emirata koja se zauzima za uspostavu islamske države prema šerijatskim pravilima na području Kavkaza i koju su zapadne zemlje stavile na popis teriorističkih organizacija.

Posljednji izgred prijavljen je lokalnoj, ali i državnoj policijskoj Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) te Tužiteljstvu BiH. Tijekom popodnevnih sati u petak je policija uklonila prijepornu zastavu. Nedaleko od ovoga mjesta, na dvorani osnovne škole ispisan je i natpis terorističke organizacije ISIL, kojega vlasti duže vremena nisu uklonile.

(Hina)


3 komentara

  • Ovo su vjerovatno zastavu Islamske države istakli hrvati da bih provocirali bošnjake u Tuzli i okolici.Za koncert Tompsona svi bošnjački mediji znaju i bruje o zastavi,,terora i zla,,tajac.Tako i strane diplomate.Lijepe li nam države Bože moj. Hrvatu u opvakvoj BiH-ni je zagarantirano da ne može opstati.Slijedi teror,provokacije ili se iseljavati.Bošnjačka politika lijeva i desna u tome je složna i ima jedinstven plan i projekt,ali čudi kako u tome imaju i podršku visokih međunarodnih zvaničnika,dužnosnika u BiH-ni..

  • Ovo za bošnjake i međunarodne prestavnike u BiH-ni nije nikakva opasnost. Za njih je opasnost Tompsonov koncert. Što ćeš ovi sa Tompsonova koncerta su toliki ekstremisti da se ,,raznose,,diljem svijeta i ubijaju nedužan narod,a ovi što izvise ovu ISILOVU zastavu i što se u nju zaklinju nisu opasnost za BiH-nu i njene građane. Pa gdje mi živimo Bože moj.Zemlja,,apsurda,,..Ne podržajem Tompsonov koncert u Mostaru kao potporu hrvatskoj šestorki u Hagu,samo iz jednog razloga što njima sa tim koncertom ne pomažemo nego odmažemo.Od ove zastave se naježim i muka mi je znajuži što luđaci,teroristi rade pod tom zastavom.

  • Nije to tačno sto ana gospodo!JA SAM ZASTAVU POSTAVIO NA SVOJ PRIVATNI POSJED KOJI SAM KUPIO OD JEDNOG BOSANSKOG KATOLIKAMOGA KOMSIJE A UJEDNO I SEFA INSPEKCIJA TUZLA!NJEGOVA ZENA RADI KAO VISOKI ČIN ENIL U CARINI TUZLA TOLIKO O UGROZENOSTI BH KATOLIKA U BIH A ZASTAVA NEMA NIKAKVE VEZE SA ISILOM I JA CU VEC DANAS POZVATI ADVOKATA DA TUZIM OVU WEB STRANICU ZBOG TESKE KLEVETE I SIRENJA LAZI!
    NAUCITE SE DA ZIVITE SA MUSLIMANIMA KOMSIJAMA I NEMOJTE IZMISLJATI DA SMO ISIL MI SMO MUSLIMANI I ISTIČEMO SVOJA OBILJEZJA I ISTICATI CEMO IH I U BUDUĆE A VI SE MALO INFORMISITE STA TA OBILJEZJA STVARNO ZNACE A AKO NECETE ONDA JE TO VAS PROBLEM!
    Ova zastava nije zabranjen nigdje u svijetu pa nije ni u BiH iako bi vecina nemuslimana zeljela da nas niti nasih obiljezja nema ali eto ipak smo tu!Pozzz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.