U Hrvatskoj snimljena najduža europska zmija kako se penje na brod

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj pojavila se fotografija zmije koja pliva u moru i pokušava se popeti na jedan katamaran između otoka Kakan i Velog Borovnjaka u šibenskom akvatoriju.

Andrej Simčić koji proučava gmizavce na teritoriji Hrvatske, na osnovu forografije je rekao da se radi o četveroprugom kravosasu, najdužoj europskoj zmiji, koja može narasti i do 2,5 metara, ali da nije otrovna, prenosi Morski.hr

Sve zmije plivaju, pa ova na fotografiji nije neka rijetkost. Moguće da je baš bila na stablu iznad mora pa je pala, a to što želi popeti se na brod je prirodno, jer želi izaći na kopno, rekao je Simčić.

Na području Hrvatske žive tri vrste otrovnica, oštroglavi žutokrug, poskok i riđovka, a kako se navodi, njihov ujed je problematičan samo za ljude slabijeg imuniteta.

(www.jabuka.tv)
6 komentara

  • MORSKI PAS OKO MAKARSKE , NAJDUŽA EVROPSKA ZMIJA KOD ŠIBENIKA , JOŠ FALI
    KROKODIL U BLIZINI DUBROVNIKA ,, MA TKO TO PLASIRA I ZA ČIJE INTERESE ?

  • Oko Dubrovnika su snimljene cijevi sa groznim fekalijama i ta slika obisla cijeli zapad. Ukucajte blick.ch od juce ( utorak) FUJ!

  • Istina. Zivim i radim u Bazelu takode sam tu groznu sliku juce vidio u Svicarskim novinama BLICK taj snimak fekalia iz Dubrovnika.Steta znam dosta ljudi koji su bili u Dubrovniku i bili jako zadovoljni ,a sad ovo. Steta za grad steta za RH.tom se mora stati u kraj ,to je velika sramota da u 21.stoljecu tako nesto ima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.