U Hrvatskoj najviše doseljenih iz BiH

U Hrvatsku se prošle godine godine iz inozemstva doselilo 13.985 osoba, u inozemstvo je iselilo njih 36.436 odnosno 22.451 osoba više, a najviše se iseljavaju mladi, podaci su Državnog zavoda za statistiku o vanjskoj i unutarnjoj migraciji stanovništva, objavljeni u petak.

Iz inozemstva se doselilo 55,3 posto hrvatskih državljana i 44,7 posto stranaca, a odselilo se 95,6 posto hrvatskih državljana i 4,4 posto stranaca, prenosi Večernji list BiH.

Najviše je doseljenih iz Bosne i Hercegovine (31,1 posto), a najviše je odseljenih iz Hrvatske otišlo u Njemačku (56,1 posto). Doseljeni najčešće dolaze u Grad Zagreb (23,8 posto) i Splitsko-dalmatinsku županiju (14, posto), a i najviše odseljenih je iz Zagreba (13,4 posto) te slijede Osječko-baranjska županija s 10 posto i Zagrebačka županija s 8 posto.

S obzirom na spolnu strukturu, u ukupnom broju doseljenih veći je udio muškaraca (60 posto), kao i kod odseljenih u inozemstvo (54,1 posto), prenosi Hina. Najveći broj odseljenih u inozemstvo bio je u dobi od 20 do 39 godina (46,7 posto).

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ako su Hrvati onda je dobro ali ima i drugih koji se zapošljavaju vrlo lako u Hr najviše se vidi na Rtl i Novoj itd. a Hrvati iz BiH i Hr ionalo odoše u EU.

  • Svasta pratite! Znate li koliko je Hrvata za vrime rata otislo u svit? U koju zemlju najvise??? Italija, Njemacka, Kanada… ??? Objavite!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.