U HNŽ-u zabranjeni posjeti i izlasci migranata u izbjegličkim kampovima – Jabuka.tv

U HNŽ-u zabranjeni posjeti i izlasci migranata u izbjegličkim kampovima

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije donio je nove zapovijedi.

Prenosimo ih u cijelosti.

  1. Zapovijeda se obustava posjeta i izlazaka svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim  centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru, na području  Hercegovačko-neretvanske županije.
  2. Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području Hercegovačko-neretvanske županije.
  3. Zapovijeda se domovima zdravlja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da organiziraju pružanje žurnih stomatoloških usluga građanima
  4. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da odmah ustroje mobilne timove matičnih ureda u svakoj općini/gradu u HNŽ-u i odmah javno objave njihove kontakte kako bi, po pozivima osoba starijih od 65 godina života kojima je onemogućeno kretanje, išli na kućne adrese i izdavali potrebne punomoći. Zapovijed se izdaje u svrhu omogućavanja starijim osobama da mogu opunomoćiti mlađe članove obitelji za rješavanje svakodnevnih životnih potreba (podizanje novca s banke, podizanje mirovine, preuzimanje poštanskih paketa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.