U HNŽ-u otkriveno devet neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave FBiH na području Hercegovačko-neretvanske županije izvršili su 20 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju: ugostiteljsku djelatnost, građevinsku, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva, djelatnost priređivanja igara na sreću i druge uslužne djelatnosti.

Inspektori te uprave otkrili su devet neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i tri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je šest objekata, a u 14 slučajeva izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 40 200 KM.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone.

Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti šest mjeseci.

Porezna uprava poziva sve radnike koji rade na crno da o tome obavijeste Poreznu upravu, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Je li ovo neka zajebancija?Pa nek dodju u nas grad i nek nadju pokojeg osiguranog!Hahaha koji je ovo vrag zar stvarno imaju obraza napisati ovo?Tocno znam ribarnicu radi ko drzava ana njoj bijeli papir,mislim nastakla kao zatvorena,a inspektor sjedi u uredu i gle tuge-Tocno gleda na vrate te ribarnice!I ne vidi da radi!?Opcinari idu u restoran na jelo pice i gle cuda i tu radnici ne prijavljeni!Hahaha!Ali jok svi ti vlasnici su VELIKI HRVATI 91g i zakonom zasticeni ko licki medjedi!Ovo vi pisete da nama jadnicima dignete tlak pa da kom!E pa i hocemo iako znamo da ne pije vode!!

  • Hahaaahaaaahaaaaaa i boga ti.
    Bilo koji svadbeni salon ima minimalno 20 ljudi na crno a o građevinari i više.Neka netko krene Trnom i naći će ih na jednom mjestu 30.Ali što bi ih i našao bolje s gazdom šurivat i pokupit vrhnje a ako ih ulovi onda škito..Inspekcije u ovoj zemlji su inspekcija d.o.o. tj. bubaju prida se a ko j.te jadnike koji rade na crno,što nemaju staža a i državu u kojoj ,ako i radiš imaš šugavu mirovinu od koje ne možeš ni tri dana živit.Nego kad bolje razmislim, vele su ih i ujtili ili su gazde garibi pa nisu “djelovali”.

  • Postalo jr nemoguće opstati sa obrtnim poslom kojim se bavim, za 2018 godinu smo uplatili doprinosa, plaća, poreza, raznih ostalih nameta 55 milja, dok obrti koji rade na crno nisu ništa platili državi, još se drzaju pravit konkurenciju, u Širokom imate 40 radnji na crno koje se bave bravarskim poslom razni artikala, općinske i županijske inspekcije ništa ne čine da zaštite radnje koje se bore da opstanu iako plaćaju sve obaveze državi. Nek inspekcije sjednu u veleprodaje materijala i kontroliraju ko kupuje robu za keš

  • Ne se sekirati. I oni ce brzo otici vani… Nece biti niti prijavljeni niti ne prijavljeni. Radnici odlaze,, paraziti,, uhljebi ostaju…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.