U HNŽ-u određen smještaj za oboljele od koronavirusa

Prema zapovijedi Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), gradovi u toj županiji odredili su lokacije za smještaj lakše i srednje-teško oboljele osobe od koronaviursa (covid-19) u slučaju potrebe.

U Mostaru će to biti objekt Policijske akademije – kamp Rodoč s kapacitetom od 100 kreveta, u Čapljini objekt “Storija” u Tasovčićima i objekt “Regina de lap ace” u Zvirovićima, priopćeno je iz Operativnog centara civilne zaštite HNŽ-a.

Čitluk je osigurao dva objekta za potrebe osiguranja izolatorija za lakše i srednje-teške oboljele od covida-19, a to su sportska dvorana Osnovne škole “fra Didaka Buntića” i Starački dom u Bijakovićima.

U Konjicu je za tu namjenu predviđen Motel Konjic, a u Stocu Motel Vila Ragusa s mogućim kapacitetom prijema 36 osoba i sportska dvorana kapaciteta 60 kreveta.

Općina Neum osigurala je jedan kat hotela “Stela” s 15 soba, Jablanica je za potrebe izlolatorija namijenila prostorije Doma samaca, Prozor-Rama objekt “Ekonomija” i Dom za stare i nemoćne osobe na Šćitu, a u Ravnom je za tu svrhu određen “Lovački dom” u Ravnom, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.