U HNŽ-u “čista situacija”, zastupnici Skupštine položili zakletvu

Svečanom zakletvom i potpisivanjem uvjerenja o prihvaćanju mandata zastupnika novoga saziva u petak je u Mostaru počelo konstituiranje Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

U novom sazivu Skupštine HNŽ-a, u kojem je 30 zastupnika, od kojih čak 14 žena, koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH imat će 13 zastupnika (Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić), SDA će imati osam zastupnika (Šerif Špago, Irma Memidžan, Ajdin Teletović, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić), a SDP BiH tri (Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić).

U skupštinskim klupama su i dva zastupnika iz Hrvatskoga zajedništva (Marija Bešker i Ivan Odak), dva iz SBB-a (Kenan Memić i Nermin Vrtić), jedan iz DF-a (Selma Drljević) i jedan iz HRS-a (Slaven Raguž).

Predsjednik Skupštine HNŽ-a iz prethodnog saziva Šerif Špago, koji je vodio današnju sjednicu, kazao je kako je dogovoreno da nastavak konstituirajuće sjednice, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo rukovodstvo, bude održan 3. prosinca, a do tada bi se, kako je dodao, trebali konstituirati i klubovi naroda zastupnika.

Govoreći o izboru rukovodstva Skupštine, Špago je u izjavi za novinare kazao kako je u HNŽ-u “čista situacija” te da će, u odnosu na broj poslanika, HDZ BiH i SDA vjerojatno predložiti kandidate za predsjedavajućeg, odnosno zamjenike predsjedavajućega Skupštine.

Imajući u vidu da treba dogovoriti neke osnovne principe nove skupštinske većine na razini političkih stranaka, vjerojatno će se nakon dogovora tih principa dogovoriti i ovaj dio vezan za rukovodstvo Skupštine, ocijenio je Špago.

(Fena)


1 komentar

  • Zašto će ići sa SDA koda im je ona servirala Komšića umjesto Gage? Osim toga ima ih 13 u HDZ + 2 u 90-tki – 1 u HRS što daje sigurnu većinu od 16, a islamistička oporba nega češe jajca, ili?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.