U HNŽ-u bez ravnatelja javnih poduzeća do nove vlade – Jabuka.tv

U HNŽ-u bez ravnatelja javnih poduzeća do nove vlade

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u srijedu je na sjednici u Mostaru zaključio da se sve do imenovanja nove županijske vlade neće pristupati izboru i imenovanjima rukovodećih osoba, ravnatelja, u agencijama, ustanovama i javnim poduzećima te županije.

Na sjednici je razmatrana trenutna politička situacija na području HNŽ-a u kontekstu djelotvornog funkcioniranja tijela vlasti i javnih poduzeća u toj županiji, kao i pripreme za postupak izbora izaslanika iz Skupštine HNŽ-a za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH u četvrtak.

Zaključeno je kako je potrebno u suglasju s partnerima u budućoj vladi razmotriti i analizirati rad svakog ravnatelja u prethodnom mandatu i temeljem rezultata i programima rada za sljedeće mandatno razdoblje, uz politički dogovor nositelja izvršne vlasti, pristupiti procesu imenovanja ili izbora ravnatelja u sljedeće četiri godine.

U slučajevima kada bude nužno, zbog interesa građana i kontinuiteta redovitog djelovanja institucija, u slučajevima isteka mandata trenutnog ravnatelja provodit će se samo imenovanja vršitelja dužnosti na te pozicije, navodi se dalje u priopćenju.

Na sjednici je zaključeno kako će se nastaviti i intenzivirati rad na poboljšanju životnoga standarda i uvjeta života u HNŽ-u te će se na tom tragu odvijati i postupak izbora i imenovanja kandidata u sastav Vlade HNŽ-a.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.