U HNŽ-u 18, a u ŽZH pet novozaraženih i jedna preminula osoba – Jabuka.tv

U HNŽ-u 18, a u ŽZH pet novozaraženih i jedna preminula osoba

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke registrirano je pet novozaraženih osoba od 47 testiranih (1 retest) dok je preminula jedna osoba.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od Covid-19 preminuo je muškarac iz Ljubuškog 1944. godište, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar do 12:00 sati, tri nova slučaja koronavirusa registrirana su u Širokom Brijegu (1 muška i 2 ženske) dok je u Ljubuškom i Grudama zaražena po jedna muška osoba.

Od koronavirusa oporavilo se sedam osoba, od kojih tri iz Posušja te po dvije osobe iz Širokoga Brijega i Gruda.

U samoizolaciji nalazi se 80 osoba, dok je 11 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke trenutačno je aktivno 55 slučajeva koronavirusa su 22 u Širokom Brijegu, 16 u Grudama, devet u Posušju te osam u Ljubuškom.

U HNŽ-u 18 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 18 novih slučajeva koronavirusa, a u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je ukupno 396 uzoraka.

Sedam novozaraženih registrirano je u Mostaru, četiri u Jablanici, po tri u Čitluku i Konjicu te jedna osoba u Stocu.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su dva, a otpušteno je pet pacijenata.

Na bolničkom liječenju trenutno je 16 pacijenata, od kojih je jedan na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u ponedjeljak 36 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 689 rješenja. Ukupno je izdano 25.008 rješenja.

(www.jabuka.tv)