U Hercegovini vruće, temperatura do 39 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano i vruće.

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 33 do 39 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 34 stupnja.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 14 stupnjeva, Kupres 15, Goražde i Srebrenica 16, Ivan-sedlo, Livno i Sarajevo 17, Bihać, Sanski Most, Tuzla i Zenica 18, Prijedor 19, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Zvornik 20, Čapljina 21, Gradačac 23, Mostar i Trebinje 24, Neum 25 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje koje podrazumijeva opasne i neuobičajne vremenske uvjete. Upozorenje se izdaje pod pretpostavkom da će doći do štete, ali i ljudskih žrtava pa se savjetuje oprez i redovito informiranje o očekivanim meteorološkim uvjetima. Upozorenje je izdano za cijeli prostor Bosne i Hercegovine.

Također, Meteoalarm savjetuje visoku svijest rizika i praćenje uputa državnih tijela. Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) također je izdao upozorenje za vremensko razdoblje od 14 do 17 sati s obzirom da će temperature zraka biti od 33 do 39 stupnjeva Celzijevih.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: