U Hercegovini snijeg i susnježica u sljedeća tri dana

Zatopljenje koje je u petak zahvatilo cijelu Bosnu i Hercegovinu gotovo je u potpunosti otopilo snijeg, koji je prethodnih dana napadao. No, već tijekom noći s petka na subotu BiH su zahvatile nove snježne padaline, pa je tako u subotu ujutro u Sarajevo, prema podacima Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda (FHMZ) izmjereno 17 centimetara snježnoga prekrivača.

Iz FHMZ-a kažu da će se u iduća tri dana zadržati pretežno oblačno vrijeme. U nedjelju poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini s kišom i susnježicom, a u središnjim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 5 Celzijevih stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni sa snijegom, a u Hercegovini kiša, dok je u višim dijelovima moguća susnježica i slab snijeg. Jutarnje temperature kretat će se -8 do -3, na jugu od -2 do 3, a najviše dnevne od -5 do 1, na jugu od 2 do 5 Celzijevih stupnjeva.

Povremeni slab snijeg u Bosni očekuje se i u utorak, dok je za Hercegovinu prognozirana susnježica, sa snijegom u višim dijelovima.

Vrijedi dodati i da popularna norveška stranica za vremensku prognozu yr.no u Širokom Brijegu, Mostaru i drugim krajevima Hercegovine u noći s nedjelje na ponedjeljak predviđa snježne padaline.

Izvor: yr.no (screenshot)

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: