U Hercegovini se pojavili lažni federalni inspektori

Federalna uprava za inspekcijske poslove upozorila je danas na pojavu lažnih “federalnih inspektora” na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Stoga, iz ove uprave informiraju javnost i gospodarske subjekte na području cijele Federacije BiH da prilikom inspekcijskog pregleda od osoba koje se predstavljaju kao inspektori obavezno traže službene legitimacije.

U Upravi doznaju da lažni inspektori od gospodarskih subjekata traže uzimanje uzoraka za vršenje laboratorijskih analiza, te ukoliko gospodarski subjekt ne vrši djelatnost u skladu za zakonom naplaćuju kazne na licu mjesta.

”Upućujemo sve gospodarske subjekte da ukoliko utvrde postojanje bilo kakve sumnje prilikom dolaska inspektora, pored navedenih zakonom propisanih prava, obavezno kontaktiraju Federalnu upravu za inspekcijske poslove na broj telefona 033/563-350 ili 033/563-360, kako bi potvrdili identitet službenih osoba, inspektora” ističe se u priopćenju.

Napominje se da je još od 2006. godine stupanjem na snagu Zakona o prekršajima u FBiH način naplaćivanja kazni propisan prekršajnim nalogom, odnosno niti jedno inspekcijsko tijelo u Federaciji BiH nema zakonska ovlaštenja naplate bilo kakvih kazni na licu mjesta prilikom inspekcijskog pregleda.

Također, skreće se pozornost da i naknadu za vršenje laboratorijskih analiza, a na osnovu inspekcijskih kontrola, ne mogu naplatiti inspektori, već akreditirane laboratorijske kuće, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.