U Hercegovini aktivna tri požara

Na području Hercegovine aktivna su tri požara, izjavio je jutros Srni glasnogovornik Republičke uprave civilne zaštite Željko Stojanović.

“Danima se prati aktivni požar na planini Viduši na nepristupačnom terenu koji je na području Bileće. Naročita pažnja vatrogasaca usmjerena je na njegov krak kod sela Zvjerina”, rekao je Stojanović.

Glasnogovornik Republičke uprave civilne zaštite naveo je da je aktivan i pod kontrolom požar u mjestu Zasad, te da je odbijena vatra od Mirilovića, a ugašen je požar kod Meke Grude, piše Srna.

“Na području Ljubinja aktivan je požar na nepristupačnom terenu na planini Iliji“, rekao je Stojanović.

On je dodao da su u području Brezovog dola na obronku planine Viduše prema Ljubinju vatrogasci ugasili požar na otvorenom prostoru.

“Kod Popovog polja, na planini Bjelasnici, područje Trebinja, sa nepristupačnog terena vatra se kretala prema selima Drenjani i Dračevo. Vatrogasci su ugasili taj krak požara”, rekao je Stojanović.

On je naveo da je ugašen i krak istog požara prema selu Mrkonjići, kao i požar na brdu Javorak, ali da se prati situacija zbog mogućnosti reaktiviranja.

Prema njegovim riječima, Republička uprava civilne zaštite u pojačanom režimu prati događanja i izvršava svoje zakonske zadatke.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.