U HBŽ-u produžena zabrana održavanja svadbi

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a obavještava građane da će se Naredba o zabrani održavanja svadbi produžiti za 14 dana od dana prestanka važeće Naredbe.

Podsjećamo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hercegbosanskoj županiji Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih donio je naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava, kao i rad disko klubova.

Zabranjuje se i okupljanje više od pet osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području Hercegbosanske županije, osim za pogrebe, gdje je dopušteno prisustvo najužem krugu obitelji, ali ne više od 30 osoba. Isto tako zabranjuje se izražavanje sućuti osobno po kućama.

Za nepoštivanje ove naredbe predviđene su novčane kazne, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)11 komentara

  • Sram vas bilo mladenci…. A bez cekanja na odluku stozera , sami skratite muke narodu…Niste najbitniji u ovoj situaciji….I sve se oko vas vrti.. zeljni ste paznje..samo da vam nebi kuverta propala..A da ih nebi kasnije nosili doktorima… i imali osjecaj griznje savjesti… Nemate vi karakter a savjest je za vas nepoznanica…. usi gladna balkanska

    • Vidi ga kako drži moralne lekcije mladencima, a da se slučajno radi o njemu ili nekomu njegovom onda bi priča bila potpuno drugačija

  • Zanimljivo,a kod nas puno više zaraženih i popuštanje mjera glede svatova.Pa gdje mi živimo,kad je sve baš sve gledano kroz zaradu i koliko će netko dobiti za nešto.Mislim kako drugačije objasniti da ublažuješ mjere za npr.svatove u situaciji kad imaš na ovako mali broj stanovnika toliko zaraženih,a dobro se zna da je većina žarišta iz svatova .

  • Ova eptimologinja iz kantona je srpkinja i svaka joj cast jer ima petlju.Da je hrvatica ove gazde bi je podmitile i bilo bi svatova isto sto se u nas radi u zapadnogercegovackoj zupaniji.

  • Svadbe su ionako kod nas pretjerane, jos oni obicaji dosadni, mudri ljudi se pripremaju na neku sasvim drugu svadbu….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.