U Grudama otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju

U Grudama je u utorak navečer otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju koje će trajati do 7. listopada, a na kojem će nastupiti 17 reprezentacija.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

Europsko prvenstvo u boćanju svečano je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Našim organizatorima i domaćinima želim čestitati na uspješnoj organizaciji ove športske aktivnosti. Doista, želim kazati da ovo nije samo športski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha, poručila je Krišto.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjeluju Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

Čast je i zadovoljstvo da vas pozdravimo iz Gruda. Od svih glavnih aktera, igrača, stožera, sudaca, sam danas čuo da su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskom organizacijom i vrlo dobrom infrastrukturom. Hvala svima koji su doprinijeli ovome velikom događaju, rekao je Tomislav Ćurko, predsjednik Europske boćarske federacije te poželio sreću svim natjecateljima.

Organizator natjecanja je Boćarski savez Bosne i Hercegovine, uz veliku podršku svih boćarskih klubova u BiH, osobito BK Grude.

                                                      

Grude: Preko 200 natjecatelja iz 17 zemalja na Europskom prvenstvu u boćanju

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.