U Grudama misa zadušnica i svijeće za Slobodana Praljka

Sveta misa zadušnica za pokojnog generala Slobodana Praljka u četvrtak će biti služena u crkvi Svete Katarine u Grudama.

Misa će biti služena uz organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Grude, a započet će u četvrtak 29. studenoga 2018. godine u 18:00. sati.

Nakon svete mise zadušnice, u Parku hrvatskih velikana u Grudama mirno i dostojanstveno bit će upriličeno paljenje svijeća i molitva povodom godišnjice smrti generala Slobodana Praljka, javljaju Grude.com.

Slobodan Praljak (Čapljina, 2. siječnja 1945. — Haag, 29. studenoga 2017.), bio je general pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane.

Bio je predstavnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijeću obrane i načelnik Glavnoga stožera Hrvatskog vijeća obrane tijekom 1993. godine. Pravomoćno je osuđen na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Slobodan Praljak izricanje drugostupanjske presude prekinuo je ispijanjem bočice otrova u raspravnoj dvorani Haaškoga suda za ratne zločine, uz uzvik da nije kriv. Znatan dio javnosti Hrvatske i BiH te vrh hrvatske politike doživjeli su presudu Slobodanu Praljku kao nepravdu.

Njegova posljednja rečenica u eteru ostat će upisana u povijest:

Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu!

Zadarski Tornado podsjetio na Praljka: “Živiš zauvijek i vodi nas tvoj glas”

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.