U Gorici održana međunarodna vatrogasna vježba

U organizaciji DVD-a Gorica, Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara u nedjelju je u Gorici održana međunarodna vatrogasna vježba.

U vatrogasnoj vježbi sudjelovali su četiri vatrogasne postrojbe: pripadnici DVD-a Lovreć (Republika Hrvatska), DVD-a Gorica i DVD-a Rakitno uz kolege vatrogasce dobrovoljce iz Schwabenheima (Njemačka).

Taktička vježba „snage i izdržljivosti“ organizirana je kroz dva poligona u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava Službe zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke na prostoru ispred Vatrogasnog doma „DVD Gorica“ u Gorici.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

Na samom početku nazočne je pozdravio ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

Posebno pozdravljam goste iz Njemačke dobrovoljne vatrogasce iz Schwabenheima i pripadnike DVD-a Lovreć iz Republike Hrvatske koji i ovim putem pokazuju otvorenost za suradnju, te se nadam ostvarivanju zajedničkih projekata s našim vatrogasnim postrojbama. Pozdravljam i sve vatrogasce iz naše i susjednih županija, rekao je između ostalog ravnatelj Martinović.

Samu koordinaciju i slaganje poligona te konačno ocjenjivanje taktičkih vježbi proveo je Srećko Vukojević, zaposlenik Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom Brajom.

Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te postupanja snaga na istoj, istaknuo je Srećko Vukojević.

Osim sudionika, vježbi nazočili su i pripadnici ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke, načelnici općina Grude i Posušje Ljubo Grizelj i Ante Begić te predstavnici službi civilne zaštite Općine Posušje Ljubo Bradarić i Grada Širokog Brijega Željko Vukoja zajedno sa zapovjednicima Javnih vatrogasnih postrojbi općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Foto: Općina Posušje

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u izvođenju vježbi snage i izdržljivosti koje su se održale u Zapadnoj Hercegovini može se reći na samom početku požarne sezone 2023. u krugu vatrogasnog doma DVD-a Gorica. Osim zajedničke vježbe četiriju DVD-a ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje, rekao je sudionik vježbe ujedno i zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić.

Nazočili su i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog Stipe Zec, te PVP-a Mostar na čelu sa zapovjednikom Petrom Jurićem. Nakon vježbe druženja je nastavljeno uz ručak koji su pripremili organizatori, priopćeno je na službenoj stranici Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.