U Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu otvorena izložba Prostori sjećanja

U Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu u srijedu navečer otvorena je izložba Zlatana Filipovića, naslovljena Prostori sjećanja.

Fillipovićevi radovi usko povezuju umjetnost i tehnologiju te predstavljaju zanimljivu inovaciju u percipiranju umjetnosti. Naime, za kvalitetno sagledavanje radova trebalo je koristiti i pametne mobitele koji su radovima pridavali dodatne efekte te su stoga izazvali veliki interes nazočne publike.

Inače, čin otvorenja vodila je Željka Šaravanja, a nazočnima su se obratili i fra Vendelin Karačić, voditelj Franjevačke galerije, Josip Mijić, djelatnik Galerije, te umjetnik Zlatan Filipović.

Izložbu je otvorenom proglasio povjesničar umjetnosti Beat Čolak, član Društva povjesničara umjetnosti Hercegovine.

Izložba otvorenom ostaje do 15. lipnja 2016. godine.

Zlatan Filipović radi kao izvanredni profesor na American University of Sharjah, na Koledžu za arhitekturu, umjetnosti i dizajn. Dodiplomski studij u domeni slikarstva završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a magisterij u domeni Elektroničkih integriranih umjetnosti završio je na NYSCC Alfred sveučilištu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, od kojih je posebno vrijedno istaknuti sudjelovanje na Bijenalu europske suvremene umjetnosti 
Manifesta 4 u Frankfurtu, Galeriji Almine Rech u Parizu, Siemens art laboratoriju u Beču, Muzeju umjetnosti sveučilišta New Mexico, Albuquerque, Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, Maraya Art Centru u Sharjah Ujedinjeni Arapski Emirati, bijenalu suvremene umjetnosti u Thessaloniki, Sharjah Art Muzeju (Opus 3&4). Filipovićevi radovi predstavljeni su na brojnim video i filmskim festivalima.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.