U Dobriču održana tradicijska proslava i pučka obljetnica

Ove godine pučka obljetnica i proslava ”Sveti Ante čuvaj Vrila naša” održana je u širokobriješkom mjestu Dobriču ispred crkve svetog Josipa u subotu, 11. lipnja 2022. godine, u svom punom izvornom obliku, priopćili su organizatori u ponedjeljak.

Stanovnici Dobriča i Prova, koji su izgradili ovu crkvu sv. Josipa zajedno s ostalim župljanima širokobriješke župe Mostarski Gradac bili su domaćini za blizu tisuću sudionika koji su svojim dolaskom uveličali ovu proslavu, navodi se u priopćenju.

Kao i svake godine nositelj organizacije ove manifestacije bilo je HKD Vrila u suradnji s MZ Dobrič-Provo-Grabova Draga, Crkvenim odborom crkve sv. Josipa, Vodovodom Dobrič-Provo, Lovnom sekcijom Virač, Društvom za DTKB i Društvom Kapina.

Program je započeo procesijom od crkve do kapelice sv. Ante. Nakon toga slijedilo je misno slavlje u crkvenom dvorištu koga je predvodio fra Mile Vlašić poslije čega su slijedili nastupi izvođača.

U ime organizacijskog odbora sve prisutne pozdravio je Toni Marić uz napomenu kako se proslava u ovakvom obliku održava od prije 12 godina, ali njena tradicija seže u daleku prošlost kada je na ovom mjestu bio veliki dernek u čast blagdana svetog Ante. Prije 112 godina južno od crkve pored današnje magistralne ceste izgrađena je i kapelica svetog Ante.

Sve posjetitelje, organizatore i izvođače pozdravio je i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević uz naglasak kako Grad u skladu sa svojim mogućnostima uvijek podržava ovakva događanja.

Događanje su svojim izvedbama uveličali HKD Vrila kao domaćin, KUD Mokro iz Širokog Brijega, HKUD Hercegovac iz Širokog Brijega, HKUD Lug Branković iz Žepča i Drem Team Prijatelji iz Ljubuškog.

Održavanje proslave kao i svake godine pomogli su mještani, sponzori kao i Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka.

Kao i dosadašnjih godina organizatori su za sve posjetitelje pripremili lovačke specijalitete i hladna pića. Druženje posjetitelja odvijalo se do kasnih noćnih sati, priopćeno je u ponedjeljak iz Organizacijskog odbora.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ta osoba nije fra, on je Mile Vlašić pučanin kao i svi ostali, ako je on govorio misu to je svetogrđe, on je širitelj zablude i raskola. Dozovite se konačno pameti ili kolektivno istupite iz rimokatoličanstva jer ne priznate nit Rim niti mjesnog biskupa a taj mile niti generala franjevačkog reda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.