U Crvenom Grmu kraj Ljubuškog održano prvo natjecanje u pripremanju janjeće i kozleće jetre

Prvo gastronomsko natjecanje u pripremenju janjeće jetre na kiselo održano je danas u Crvenom Grmu, kraj Ljubuškog.

Natjecanje je održano u organizaciji Pečernjarnice Bingo koja je organizacijom ovog događanja obilježila uspješnu sezonu, piše Radio Ljubuški.

Poziv na natjecanje su uputili svojim prijateljima kuharima iz restorana u Hercegovini i Dalmaciji, kuharima amaterima i svima koji su ljubitelji tradicionalne kuhinje, a na njihov poziv sveukupno se odazvalo 15 timova.

U ugodnoj i veseloj atmosferi sunčano prijepodne ekipe su provele na otvorenom u pripremi jela, uz mnogobrojne posjetitelje s nestrpljenjem se očekivao sud stručnog ocjenjivačkog žirija kojeg su činili poznati hrvatski alpinist Stipe Božić, nogometni sudac i televizijski sportski analitičar Mateo Beusan te Mateo Pervan, direktor hotela Prvan Vrgorac.

Veliko zanimanje posjetitelja

Nakon oprobavanja svih jela žiri je naglasio kako je bilo teško odlučiti o najboljima, te da su nijanse odlučivale o najboljima.

Moramo priznati da je sveukupno bila vrlo bogata ponuda, računajući od samog načina pripremanja pa do ukusa. Vidi se da su to različiti krajevi i da na svoj način pripremaju jela. Žao mi je što smo morali izdvojiti samo tri najbolja, rekao je Stipe Božić.

Žiri s poznatim licima nije imao lagan zadatak

Treće mjesto osvojio je poljak David Jay iz hotela Martin Međugorje

Drugo mjesto osvojila je ekipa Bosiljko Majić i Bruno Paponja ( Veljaci/Baćina)

Prvo mjesto Ranko Delić iz Malog Drvenika Gornja Vala restoran Ribar.

U Pečenjarnici Bingo tradicionalno, ima već deset godina, radimo usluge pečenja janjetine i kozletine, a kako prilikom pečenja ostane jetre, odlučili smo smisliti jedno ovakvo natjecanje da ljudima damo neki čar, da se malo probude i vide da se i ovdje može nešto organizirati, živjeti i raditi. Nije bilo teško animirati natjecatelje, a vjerujem da ih idućih godina neću morati tražiti, već da će se ljudi boriti da sudjeluju na ovom natjecanju, rekao je nakon svega organizator Zoran Herceg.

Tijekom natjecanja vladala je dobra atmosfera

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.