U Crnoj Gori otvoreni plaže i kafići

U Crnoj Gori je danas ukinuta većina mjera uvedenih tijekom pandemije i poslije dva mjeseca ponovo rade ugostiteljski objekti i tržni centri, a ukinuta je i zabrana izlaženja napolje tijekom noći.

Zbog velike gužve, podgorički tržni centar “Delta city” morao je biti zatvoren sat i pol, dok uz pomoć osoblja i tržišne inspekcije nisu uređene kolone građana ispred ulaza, a gužve je bilo i pred drugim trgovinama, prenosi Avaz.

Na ulazu u tržne centre i trgovine obvezna je kontrola broja posjetitelja i dezinfekcija ruku, a i zaposleni i mušterije moraju nositi sanitarne maske. Na deset kvadratnih metara lokala može biti samo jedna osoba, a među ljudima mora biti bar dva metra razmaka.

Prvog dana po ukidanju mjera na terasama podgoričkih kafića tražilo se mjesto više. Ulice u centru Podgorice, gdje su restorani i kafići, bile su pune već od prijepodneva.

Za stolom mogu sjeiditi najviše četiri gosta, osim ako nisu iz istog domaćinstva. Udaljenost između stolova mora biti bar dva metra ili se stolovi moraju razdvojiti paravanima.

Ugostitelji su danas posluživali goste noseći zaštitne maske, a sjedenje za šankom i samoposluživanje su zabranjeni.

Vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da gostima i zaposlenima osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i da dezinficiraju stolice i stolove poslije odlaska gostiju.

Razdaljina od drugih od barem dva metra obavezna je i na kupalištima i plažama, a u hotelima, kao i u radnjama, na deset kvadratnih metara može biti samo jedna osoba.

Po najavama, jedna od posljednjih mjera koje će biti ukinite su otvaranje granica i povratak djece u vrtiće. Škole neće raditi do kraja ove školske godine.

Hrvatska: Lipanj spašen, očekuje se dolazak do milijun gostiju

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Aj super,bas nam drago sto je Bill Gates sve ponovo otvorio i dao zeleno svjetlo.. i CG…nije ni njih zaboravio. Fin covjek Bill… poznajem ga…👍

    • Aj bgt glupane ne seri, culi nakon sto godina za Sorosa i sad ga se svezali u svakom komentaru. Sta bolan vi znate o Gatesu, ubijte se svega ti, lik dao 50 milijardi dolara u humanitarne svrhe dosad i oporukom ostavio 90 posto svog bogatstva u humanitarne svrhe, samo da ga kojekakvi zatucani glupani komentiraju, koji bi mater prodali za 100 maraka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.