U Covid bolnici preminula Posušanka, HNŽ bilježi 35 novozaraženih, a ŽZH četvero – Jabuka.tv

U Covid bolnici preminula Posušanka, HNŽ bilježi 35 novozaraženih, a ŽZH četvero

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Posušja rođena 1955. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 24 bolesnika, od kojih su četiri na invazivnoj na mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je pet, a nije bilo otpuštanja pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 367 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 35 i to: 22 iz Mostara, devet iz Konjica, dvoje iz Čapljine i dvoje iz Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 70 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 641 rješenje. Ukupno je izdano 2.5391 rješenje, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

ŽZH: 48 testiranih, četiri novozaražene osobe

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 48 osoba, dok retestiranih osoba nije bilo.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je četvero novozaraženih (jedna muška i tri ženske) osobe na koronavirus iz Širokog Brijega.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od COVID-19 preminula je ženska osoba iz Posušja 1955. godište.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se devet osoba, iz Širokog Brijega šest, Posušja dvoje, Gruda jedno.

U samoizolaciji nalaze se 124 osobe, dok su 24 osobe izašle iz samoizolacije, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 85 osoba:

  • Široki Brijeg – 48
  • Ljubuški – 11
  • Grude – 22
  • Posušje – 4

(www.jabuka.tv)