U Covid-bolnici preminula Gruđanka, HNŽ bilježi 62 novozaraženih, a ŽZH 21 – Jabuka.tv

U Covid-bolnici preminula Gruđanka, HNŽ bilježi 62 novozaraženih, a ŽZH 21

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirana su 62 nova slučaja koronavirusa.

Najviše novozaraženih je u Mostaru35. Slijedi Konjic s 10 novih slučajeva, Jablanica s 8, Stolac s četiri, Neum s tri dok je u Čitluku i Čapljini registriran po jedan novi slučaj.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 633 uzorka. Na bolničkom liječenju trenutno su 34 bolesnika, od kojih su petna invazivnoj i četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su četiri, a otpušteno je sedam pacijenata.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Gruda rođena 1936. godine.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u utorak 82 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 663 rješenja. Ukupno je izdano 25.526 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 90 osoba, od čega je 4 retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirana je 21 novozaražena osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega 9 (3 muške i 6 ženskih), Gruda 7 (2 muške i 5 ženskih), Posušja 4 ( 1 muška i 3 ženske) te Ljubuškog 1 ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 7 osoba, iz Širokog Brijega 1, Ljubuškog 2, Gruda 2, Posušja 2, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

U samoizolaciji nalazi se 175 osoba, dok je 16 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 116 osoba:

– Široki Brijeg – 64

– Ljubuški – 10

– Grude – 34

– Posušje – 8

(www.jabuka.tv)