U cijelu ŽZH uvodi se plin, ići će iz pravca Ploča ili Splita

U dokumentu pod nazivom “Strategija razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2014. do 2020.” planira se uspostava kreditno-jamstvenog fonda iz kojeg će se financijski podržati svi projekti koji će pomoći ekonomskom, socijalnom, društvenom, kulturnom i sportskom napretku županije, a jedna od stavki je i plinofikacija ŽZH-a, piše Večernji list.

S obzirom da je opskrba plinom stigla do Dalmacije, susjedne regije, taj sustav treba produžiti do ŽZH-a. Dva su moguća scenarija. Jedan je plinofikacija iz smjera luke Ploče, preko Mostara, a drugi iz smjera Splita, preko Imotskoga i Posušja, do općina i gradova na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Ekonomska isplativost i vrijeme ostvarenja, što treba pokazati studija o plinofikaciji, pokazat će koja je opcija bolja i opravdanija.

“Na temelju rezultata studije o plinofikaciji potrebno je raspisati međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije ulagaču koji ponudi najbolje uvjete plinofikacije ŽZH. Tu je i izgradnja bolje prometne infrastrukture, vodovodne mreže koja je u sve četiri općine na nezadovoljavajućoj razini. Okvirni iznos za provedbu “Strategije razvitka ŽZH-a od 2014. do 2020.” je oko 142,130.000 KM, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • drugovi već šezdeset godina prokopavaju blato
  drugovi već šezdeset godina dovode vodu na kočerin
  drugovi će narednih šezdeset godina dovoditi plin
  mi ćemo pušiti njihove fore još šesto godina

 • To je savršena ideja,samo naprijed. Plin je pravo rješenje za ukidanje monopola Elektroprivrede. Normalno je očekivati dugotrajan proces, ali kad god bude gotovo, bit će super.

 • “Dva su moguća scenarija. Jedan je plinofikacija iz smjera luke Ploče, preko Mostara, a drugi iz smjera Splita, preko Imotskoga i Posušja, do općina i gradova na prostoru Zapadnohercegovačke županije. ”

  Kakvi gradova? Dok ovo bude, i Posušje i Grude i Ljubuški će dobit status grada!
  A tada nikoga neće bit vele briga…

 • Ja mislim da ovdje nista ne stima
  sto se tice infra strukture zasto se voda nije radila po projektu instalacija ka prsten vec parcijalno kako koji pasa dojde na vladt radi sebi pa neki sa Zorica vrila

Komentiraj: