U cijelosti rasvijetljene provale u dva kioska u Širokom Brijegu

Istražitelji PU Široki Brijeg u cijelosti su rasvijetlili dvije teške krađe, počinjene noću sa 16./17. prosinca prošle godine.

Navedenog nadnevka nepoznati počinitelji provalili su u kiosk „STR Alpeza“, koji se nalazi na Trgu Ante Starčevića u Širokom Brijegu, te su iz istoga otuđili veću količinu cigareta raznih marki i druge artikle, te u kiosk „Inter Press Tobacco“ koji se nalazi u mjestu Kočerin, iz koga su otuđili pet mobitela, veću količinu cigareta i monitor od blagajne.

Ovim kaznenim djelima nepoznati počinitelji stekli su protupravnu imovinsku korist od približno 10.000 KM.

Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su A. Š. (24) i M. H. (26), oba iz mjesta Dolac na Lašvi, općina Travnik.
Prije nekoliko dana izvijestili smo javnost da su temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Travnik lišili slobode A. Š. (24) i predali ga PU Široki Brijeg gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, dok M. H. (26) nije bio dostupan.

Policijski službenici PU Travnik jučer su lišili slobode i M. H. (26) i predali ga PU Široki Brijeg gdje je i nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti, skupa s A. Š. (24), počinio opisana kaznena djela.

PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu Dopunu ranije podnesenog Izviješće o počinjenom kaznenom djelu,  protiv A. Š. (24) i M. H. (26), zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela Teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH.

(www.mupzzh.ba | MUP ŽZH)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.