U četvrtak treće izricanje presude policajcima Barbariću i Bariću

U Županijskom sudu u Livnu jučer je održan glavni pretres protiv sudskih policajaca Marinka Barbarića i Ivana Barića zbog kaznenog djela protuzakonitog oslobođenja osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Pretres je održan pred sudskim vijećem drugostupanjskog suda kojim je predsjedavala sutkinja Ana Krstičević. Optužnicu je zastupala tužiteljica Kristina Nogalo, dok su obranu optuženih zastupali odvjetnici Nada Dalipagić i Žarko Zeljko.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg optuženima je stavljeno na teret da su dana 6. listopada 2009. godine u prostorijama Sudske policije, kao djelatnici Sudske policije u Županijskom sudu Široki Brijeg, omogućili bijeg osumnjičeniku Oliveru Knezoviću, koji je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

U dosadašnje dvije presude Općinski sud je policajce osuđivao na po pet mjeseci zatvora i oba puta je presuda ukidana nakon žalbi koje su ulagali odvjetnici Nada Dalipagić i Žarko Zeljko, branitelji policajaca.

I na jučerašnjem pretresu, branitelji su tvrdili kao i u prethodnim slučajevima da je Općinski, odnosno prvostupanjski sud svoje odluke zasnivao na pretpostavkama, a ne izvedenim dokazima. Odvjetnici su suglasni da tužiteljstvo nije provelo niti jedan dokaz kojim bi optuženima na teret stavio počinjeno kazneno djelo. Odvjetnici su od suda tražili da se njihove branjenike oslobodi od svake odgovornosti. Izricanje presude zakazano je za 11. lipnja ove godine.

Županijski sud je do sada dva puta ukidao prvostupanjsku presudu kojom su policajci bili osuđeni na po pet mjeseci zatvora.

(Dnevni list)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.