U četvrtak štrajk upozorenja u osnovnim školama ŽZH

Štrajk upozorenja u osnovnim školama ŽZH najavljen je za četvrtak, 16. svibnja.

U skladu s Odlukom o štrajku upozorenja, koju je na sjednici održanoj 8. svibnja 2019. donijelo Predsjedništvo Sindikata, najavljujemo štrajk upozorenja koji će se održati u četvrtak 16. svibnja 2019. godine 1. (prvi) školski sat u obje smjene u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

Razlozi za štrajk:

1. Neusklađivanje plaće s povećanjem troškova života
2. Neisplata dijela regresa za 2016.
3. Zastoj u isplati izvršnih sudskih presuda
4. Zastoj u pregovaranju o novom kolektivnom ugovoru

Odluka o štrajku upozorenja je ujedno i zahtjev za hitan sastanak s predstavnicima Vlade.

(www.jabuka.tv)


38 komentara

 • Šta je krezubi retardinjo??? Čudi me da nisi dodao komentaru ustaljenu frazu: “Kako je nama u privatnika…” Ili drugu: “Ako neće raditi ima ih na birou.”

  21
  7
 • evo ideja, svima u županiji za 30% manje plaće (zbog većine koja skoro pa ništa ne radi), a profesorima povećati za 5%. Mislim da bi bilo to sasvim pošteno.

  24
  1
   • Profesori imaju neto plaću kao obični državni službenici u nekom ministarstvu. To bi bilo uredu da su u ministarstvima obični državni službenici. Npr. u jednom ministrastvu su samo 4 obična državna službenika, 6 pomoćnika, 3 savjetnika i 4 voditelja sektora. Obični državni službenici imaju plaće oko 1000 KM neto kao i profesori, pomoćnici i savjetnici oko 1500 KM neto, a voditelji sektora 100KM više od običnog državnog službenika.

 • Džaba vam štrajkovi upozorenja ako roditelje ne privučete na svoju stranu. Ovi ne priznaju samo moć, a roditelji to jesu. Možete u protivnom upozoravati do sudnjega dana. Druga opcija, a ta je najefikasnija – ključ u bravu i nema zaključivanja ocjena.

  23
  1
 • Štrajkajte cilo lito, imate kad, šator prid županiju, imate moju podršku. A vi bi dicu koristili za svoje interese, e pa “neće da može”.

  9
  9
 • Trebaju nastavnici strajkati zbog uvjeta ,danas se djete ne smije u cosak poslati dok ometa sat nego ide pedagogu koji eto ko malo razgovara sa djetetom bez nekakva ucinka,danas kad za neznanje moraju dati prolaznu ocjenu jer eto do devetog razreda ne mogu izgubiti godinu a nemaju pojma ni zbrojiti dva broja a ne djeliti i mnoziti,a o gramatici da ne govorimo! Jer znate moraju nastavnici trit tu djecu koje skola ne zanima,davati pozitivne ocjene i osjecati se ponizeno jer znaju da taj nezna ni za dva al ne moze past godinu jer je takav zakon,di djete kaze uciteljici da je glupa,a ona ga salje pedagogu i svaki dan iz pocetka! Ja skidan kapu prosvjetarima jer moderna djeca su bezobrazna,bez postovanja i kulture u vecini slucajeva!

  24
  2
 • Za vasu informaciju obican drzavni sluzbenik sa toplim i prijevozom ima oko 1000km dakle osobe s VSS to je premalo za osobu koja je završila fakultet moje osobno mišljenje tuga …. dok namjestenici imaju 500 600 km , neka strajkaju triba dignuti plaće svima troškovi života svaki dan sve veći a plaće iste ako ne i manje, nek ovi sto imaju plaće po 2 3 tisuće probaju živit s 1000 km pa će im bit jasno zašto ljudi strajkaju ..SAMO NAPRID najgore pognut glavu i šutit tribamo svi na ulice

  14
  1
  • MAli čovjek- Profesor je VSS i ne možeš izjednačavati. u plaći daktiligrafe,vozače i SSS sa profesorima koji su VSS-m.
   A ako SSS ima u 500-600 KM plaću to umanjena je i nije po Pravilniku

   • ne izjednačavam ja nista samo ukazujem na trenutno stanje plaća sa visokom skolom i srednjom sto je jako malo za danasnji standard zivota profesori su VSS kao i drzavni sluzbenici u zupaniji i plaće su im tu negdje mislim ..

 • Kao prvo moj respekt i poštovanje za sve današnje profesore…Raditi s današnjim generacijama je sve teže,dovoljno je pročitat komentare pojedinih roditelja tu da shvatiš tko ih odgaja i kako…Mame su više po facebooku,instagramu,kavama po gradu nego s djecon…Tate po birtijama,kladionicama itd.a posljedice se vide na današnjoj djeci..Svaka čast i danas ima uzorni roditelja,odgojene i kulturne djece…Al sve polazi od kuće, ne krivim djecu kakvi su kad znaš tko su im roditelji..A glede plaće pa svaki npr.vozač ministra,njegovog zamjenika itd.ima veću plaću nego npr.jedan
  profesor matematike…Dok su ovakvi standardi društva,i vrijednosti krivih stvari i nepotizma ovo društvo nema perspektive….Zato imamo posljedice masovnih iseljavanja ljudi…Ovde si bez politike,podobnostii mrtvo slovo na papiru ma koje zvanje imao…

  20
  2
 • Kada smo bili u prvom razredu na pitanje sta cemo biti kad odrastemo vecina je odgovarala ucitelji. To je castan i odgovoran poziv koji bi trebao da bude odgovarajuce placen uprkos tome sto bude tu dosta praznika, svetaca, ljetnih raspusta i sl. Mozda bi

  8
  1
 • Mozda bi i mi promjenili misljenje da odemo jedan dan u bilo koju srednju strukovnu skolu i sest sati ucimo i odgajamo kako “obicne” ucenike tako i one “od zla oca i jos gore matere”.

  12
  3
  • Nije potrebno ici u srednje skole odem djetetu u petom razredu pa pomislim Boze dragi sta je ovo djeca i rjecnik,ponasanje uzas ,skidam kapu svim uciteljima ja bi tu djecu postrojila da se nebi sa njima 20 min natezala da odrze sat jer to nepostovanje i bezobrazluk prelazi sve granice!

   12
   1
 • Ajde šta će te štrajkovati pa zar nema onih kojima je itekako gore nego vama?
  Najlakše je poput ovog gore tuduma i mazluna huškati ljude kako bi izašli na ulice i bunili se ?
  Protiv koga i protiv čega?
  Pa vidite li u kakvoj zemlji živimo?
  Jad, bjeda, korupcija i siromaštvo!
  Dođeš u Mostar na KBC i moš mirne duše umrit ili netko tvoj ako ona zdravstvena mafija na internističkom recimo odjelu skonta da nisi neki bogataš ili politička bagra tipa Pogana Vlak, Dužice, Borajna, Mostar, Jare, Ljuti Dolac ili neka slična betina pa ma kako se zval..
  Živimo u društvu gdje su kriteriji poštenja, moralnog uzora svedeni na političke strvinare i lešinare iz svih političkih stranaka i sa svih političkih i neljudskih obzorja kamo su se smjestili pripadnici uglavnom i bioloških i ideološki srodnica onih istih komunističkih protuha i antihrvatskih zlikovaca koji su nas 45 godina držali u okovima straha, uhićenja , prisluškivanja i svih ostalih režimskih metoda kojima su se služili tadašnji komunistički operativci, douslišnici i miljenici Partije bivše Jugoslavije..
  Njihovi su sljedbenici i danas na svim ključnim mjestima u bitnim institucijama vlasti i obnašaju i drže sve poluge vlasti u svojim rukama kao i njihovi dojučerašnji uzori i politički pa i ideološki učitelji iz doba strahovlade komunističkog neljudskog režima!
  Što se toga promjenilo značajno ovih barem zadnjih 20 godina?
  Ništa značajno, ništa bitno!
  Isti , mentalni, isti političko partijski poslušnički i parazitski biološko ideološki sklop i danas upravlja istim načinom , istim principom, istim metodama , isttim sugestijama, pa usudim se reći i istim represijam prema svima onima koji ukazuju na pogubnost takvog sustava koji rezultira bogaćenjem jedne uske biološko parazitske klike ili političko podobne sorte, naspram goleme većine hrvatskog naroda koji je razočaran takvom političkom strvinom koja se hrani bjedom vlastitog naroda guleći ga i ponižavajuči ga na sve načine nepravdom , iseljavanjem, besperspektivnošču i drugim oblicima orvelovskog, komunističkog i neljudskog mentaliteta koji je u ovih zadnjih 25 i više godina samo promjenio ime a u biti ostao isti onaj mentalni, opasa komunistički sklop koji se opire bilo kakvoj pravednoj i pravednijoj stvarnosti života koja bi bila opipljiva za veliki dio hrvatskog naroda ane samo za njih-usku ,parazitsku ,biroktatsko komunističku kliku koja je uvijek bila isto ono što je bila i prije 50 godina u bivšoj državi a danas je to isto samo s drugim imenom i drugim predznakom kako bi nas lakše držali u ropstvu ucjena, jarma, bjede i siromaštva kako su nas 50 godina prije njih isto tako naučavali, mučili, zatvarali, protjeravali i iseljavali njihovi uglavnom isti-BIOLOŠKI i POLITIČKI NASLJEDNICI I BAŠTINICI!!!!!

  3
  1
 • Ma ovo je smiješno ,čelnici sindikata samo gledaju sebi kakvu poziciju, ta uvijek se uvlače vlasti i na kraju postanu ravnatelji škloe

 • E sad, kud lete dica na te fakultete? Pa ima li im iko reć da je to preodgovoran, prezahtjevan i vrlo častan posao. Ruku na srce, malo ih ga i može radit kako spada. Jer konačno, upravo ta dica koja su danas nemoguća su naši budući učitelji, profesori…nezgodno…

  5
  1
 • je li možda netko dao otkaz u prosvjeti i otišao u inostranstvo radit ili kod privatnika jer tamo su ipak duplo veće plaće (ali ne bi mogli štrajkat)

  2
  2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.