U četvrtak neradni dan u Federaciji BiH

U četvrtak, 25. studenog, na većem području bh. entiteta bit će neradni dan.

Kao i svake godine do sada obilježava se Dan državnosti BiH u spomen na prvo zasjedanje ZAVNO BiH-a u Mrkonjić Gradu.

Toga dana neće raditi državna tijela uprave, poduzeća i druge pravne osobe koje se financiraju iz državnog proračuna.

Osim neradnog dana, 25. studenog proslavlja se i blagdan svete Katarine.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

  • Zašto se Muslimani ne držeove deklaracije ispod, nego su se nazvali Bošnjacima da potkopaju poziciju druga dve naroda?

    Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji:

    U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.

  • pa stani malo šta ovi današnji Bošnjaci hoće.Ovde se govori Hrvati, Muslimani i Srbi.Otkud sada Bošnjaci. Oni mjenjaju boje ko kameleon i takva im je zastava koju su od 91 god mijenjali tri puta.Pametnom dosta

  • @ cobra: Pa ti su “bošnjaci” pravi kameleoni. U zadnjih 75 godina oni su bili: Muslimani s velikim “M”, muslimani s malim “m”, bili su Srbi, Hrvati, Jugosaveni i Jugosloveni, Turci, neopredijeljeni, Bošnjani, Bošnjaci, Bosanci i sad su “građani”. Zna li je što će biti sutra, prekosutra iza prekosutra, dogodine i nadalje… ? Nema boje koju nisu izmijenjali, a i dalje ne znadu tko su i što su. Prave prilivode.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.