U četvrtak isplata mirovina za kolovoz

Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec kolovoz bit će isplaćene sutra, 5. rujna, priopćio je na svojim internetskim stranicama Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Najniža mirovina iznosi 371,77 maraka, zajamčena 465,87, a najviša 2.174,48 maraka.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za mjesec kolovoz, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 milijuna maraka.

(Fena)


3 komentara

 • Sramota je da se da socijalna mirovina od 465 KM ljudima sa 65 godina života koji su jedini od svih umirovljenika odradili puni staž od 40 godina.
  Da je države to bi ispravila jer tko je radio 40 godina uplatio je u Fond mirovinskog od svoje plaće najmanje 200 000 KM za 40 godina rada a koliko će uopće živjeti i povući svoga novca ako ode u mirovinu sa sa 65 godina života???
  Ili vratite 200 000 KM ljudima koje su uplatili za 40 godina rada i eto vam ta nazovi mirovina!
  Da bi umirovljenik kad ode u mirovinu sa 65godina, povukao svojih uplaćenih 200 000 KM morao bi živjeti još 40 godina što znači da bi živio 105 godina,što je nemoguće.
  Ali ne,njihov novac se prelijeva ovim sa nepunom stažom.?!
  A da je države dali bi svim ljudima sa 65 godina i starijim bez imalo staža neku nacionalnu mirovinu u tom jadnom iznosu od 465 KM,da nisu starci socijalni slučajevi bar u trećoj dobi.
  A mnogi su zbog rata ostali bez posla i firma i nisu se nikada više zaposlili niti imaju priliku zaraditi mirovinu ni sada raditi zbog starosti!

  • Posteno govoris covjece , ali ovi su gluhi i ne cuju te.Imam starog oca koji isto tako ima 450 odnedavno i ispada da oni sto su smuljali staz imaju ko i on u dvajes km.Zamisli koliko novca treba starcu koji pije hrpu lijekova da nista ne jede.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.