U četvrtak akcija darivanja krvi za širokobriješke srednjoškolce

Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar organizira akciju darivanja krvi za širokobriješke srednjoškolce. Akcija će se održati u prostorijama Gimnazije fra Dominika Mandića u četvrtak, 10. prosinca 2015. godine, u vremenskom razdoblju od 10.00 do 13.00 sati.

Učenici će na sam dan akcije nakon darivanja imati osigurane slatkiše i sokove kao i besplatan doručak. Također, svi učenici koji uspješnu daruju krv dobit će od škole dva slobodna dana od nastave. Mole se učenici da sa sobom ponesu zdravstvenu ili osobnu iskaznicu ili pak knjižicu dobrovoljnog darivatelja krvi ukoliko su krv već davali. Krv mogu darovati samo punoljetni učenici.

Crveni križ akciju u školi provodi dva puta u godini, a ovom akcijom u predbožićno vrijeme žele potaknuti učenike da baš u mjesecu darivanja oni daruju dio sebe i tako spase nekome život. Također, akciji mogu pristupiti i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

U šest akcija u 2015. godini u Širokom Brijegu je ukupno prikupljeno 265 doza krvi, a unatoč dobrim brojkama, broj potrebnih doza krvi za građane Širokog Brijega koji se nalaze na liječenju u SKB Mostar premašuje i ovaj broj. Stoga iz Crvenog križa apeliraju na sve učenike koji mogu darovati krv da to i učine i na taj način pomognu svojim sugrađanima u ovo predbožićno vrijeme.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: