U Čapljini potpisano 47 ugovora o sufinanciranju kupnje prve nekretnine

U srijedu su u Čapljini potpisani prvi ugovori o sufinanciranju kupnje prve stambene nekretnine za mlade.

Natječaj za sufinanciranja prve stambene nekretnine sredstvima iz gradskog proračuna otvoren je do kraja 2020. godine, a danas je upriličeno potpisivanje prvog ciklusa prijava gdje je pravo na subvenciju ostvarilo 47 mladih i mladih obitelji, priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Čapljine.

Riječ je o projektu u okviru kojeg Grad Čapljina subvencionira kupnju prve stambene nekretnine osobama do 35 godina starosti iznosom od stotinu maraka po četvornom metru na nekretnine do 75 kvadrata. Tako mlada obitelj koja je kupila stan od 75 kvadrata od Grada Čapljine može povući 7.500 maraka.

Na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić istaknuo je kako je ovo jedna od demografskih mjera pomoći mladim ljudima koju provodi Grad Čapljina, dodavši kako je upravo ulaganje u mlade ljude glavni i prioritetni projekt lokalne vlasti.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Bože sačuvaj djelu subvencije mladima nema ni starih a kamoli mladih.Ovi što su dobili subvencije neznanju da je zgrada napravljena na privatnoj zemlji i da su vlasnici dobili tužbu protiv graditelja jadna pamet ovima što su kupili stanove.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.