Opljačkan poštar i dvije zlatarnice

Samo što su dvojica maskiranih izvršila razbojstvo nad vlasnikom zlatarnice Vejsilom M. iz Busovače i otela mu 7.500 maraka u zlatu, na drugom kraju Bosne, Ljiljana Trivić (42) iz B. Šamca ranjena je u desnu šaku hicem iz pištolja u oružanoj pljački zlatarnice njezina supruga Jovice, prenosi pogled.ba

Na nju su pri bijegu pucala dvojica maskiranih razbojnika koji su ipak ostali bez plijena jer im je ispala torba s ukradenim zlatom. Ova dramatična pljačka dogodila se danas 10.45 sati usred mjesta, a očevici tvrde da su prepad izvršila četvorica razbojnika, od kojih su dvojica čekala u automobilu škoda felicia, osječkih registracijskih oznaka.

„Čim su ušli, cijevi pištolja uperili su u vlasnicu i jednu ženu koja je birala nakit. Rekli su im da ne mrdaju, a onda je jedan razbojnik uhvatio ženu za glavu i nabio na pult. Za to vrijeme drugi je kupio nakit i trpao ga u torbu. Međutim, kada su krenuli vani, vlasnica je počela vrištati na sav glas i dozivati pomoć. Tada im je i ispala torba pa su zapucali. Bilo je kao u filmu. Nekoliko prolaznika i susjeda zaleglo je na ulicu. Jezivo! Prava je sreća da nikoga nisu ubili…“, tvrdi svjedok pljačke. Razbojnici su ispalili ukupno četiri metka, a potom su trčećim korakom bježali prema obali rijeke Save, gdje ih je na parkingu čekao automobil.

Susjedi su pritrčali u pomoć ranjenoj Ljiljani, a njen suprug pozvao policiju i žurno je odvezao u bolnicu. U trećem slučaju, inspektori u Sarajevu su uhitili Kristiana Pinterića (25). On je sa svojim vršnjakom, koji je još u bijegu, u haustoru zgrade u Ulici Antuna Hangija u naselju Ciglane opljačkao poštara Džarmina Đogu (25), koji je tom prilikom i lakše ozlijeđen. Računali su na mirovine, ali su u otetoj torbi zatekli svega 700 maraka.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.