U bombardiranju ljubuškog sela Lipno prije 23 godine poginula jedna osoba

Zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA) 8. travnja 1992. godine bombardirali su selo Lipno u općini Ljubuški. U napadu je oštećena crkva Uznesenja BDM te nekoliko obiteljskih kuća, a od posljedica ranjavanja preminuo je Ante Šaravanja.

MiG-ovi 29BS ispustili su dvije bombe XXPort-500KR poznatije pod nazivom ”krmače” ukupne težine od jedne tone. Tog kobnog 8. travnja 1992. godine, gore spomenuti Šaravanja je od detonacije zadobio ozljede te nakon mjesec dana preminuo od unutarnjeg krvarenja.

Također, u više navrata je Lipno pretrpilo raketiranja, ovoga puta gađana je škola raketama kalibra 128 mm s brda Hum u Mostaru, a većina raketa popadala je po šumi oko sela.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • U Lipnu je u drugome svjetskom ratu bilo pedesetak kuca a poginuli 90. Prva vojska tj. HOS u Hercegovini je bila u Lipnu. Znaci sjedište HOS-a. UDBASI su dobro izvještavali Beograd, gdje se sta nalazi. Jer da netko gađa jedno malo selo i to preko 70 raketa, sa avio raketiranjem i bonbardiranjem krmača od 500 kg. Tko zna sta su sve nasi udbasi javili sta se sve nalazi u malome selu.

Komentiraj: